A szakértők szerint balesetveszélyes az a Dózsa György úti kereszteződés

A szakértők szerint balesetveszélyes az a Dózsa György úti kereszteződés, ahol május 15-én M. Richárd egy Mercedesszel belecsapódott egy balra kanyarodó Citroënbe, ezért átépítik az útszakaszt.

Az igazságügyi műszaki szakvélemény szerint a Mercedes vezetője zöld jelzésen ment át, de legalább 135-140 km/h-s sebességgel hajtott, amikor nekicsapódott a citroënesnek, aki egyébként szintén a zöld lámpánál akart befordulni a Kassák Lajos utcába – írta a Zoom.hu.

A balesetben egy 23 éves férfi a helyszínen, egy 37 éves pedig a kórházba szállítást követően halt meg, a Citroën sofőrje is súlyosan megsérült.

A Duna TV Kékfény című műsorának riportere a délutáni csúcs idején forgatott a baleset helyszínén, és miután azt tapasztalta, hogy az autósok percenként sodródnak baleseti helyzetbe a kereszteződésnél, levelet írt a Főpolgármesteri Hivatalnak.

Két nap után kapott választ, amiben azt írták, hogy “a baleset után felülvizsgálták a kereszteződést, és arról döntöttek, hogy átépítik. Megszűnik a telezöld, a Dózsa György úton mindkét irányból külön balra kanyarodó sávot létesítenek”. Az átépítés határidejét nem közölték.

Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .