Zajfelügyelet a Margitszigeten

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala a Margitszigetről származó, a szomszédos kerületek lakóitól érkező zajpanaszok csökkentése érdekében 2020. július 24-től 2020. október 31-ig 0-24 órában, folyamatos zajügyeletet üzemeltet.

A Margitszigeti zajügyelet feladata a Margitsziget lehetséges zajforrásainak az ellenőrzése annak érdekében, hogy a Duna két partján élő lakosságot érő zavarás elkerülhető legyen.

A környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdése szerint a zaj- és rezgésvédelmi ügyekben a hatósági jogkört a települési önkormányzat jegyzője, a főváros esetében a kerületi önkormányzat jegyzője, a Fővárosi Önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi főjegyző gyakorolja. Budapesten jelenleg kizárólag a Margitsziget a Főváros által közvetlenül igazgatott terület.

Fentiek alapján kérjük, a margitszigeti zajügyeletet csak a Margitszigeten található zajforrásoktól eredeztethető zajpanaszokkal keressék meg, mert a zajterheléssel kapcsolatban csak ezen a területen rendelkezik a Főjegyző hatósági jogkörrel!

Fenti jogszabály alapján, azon szabadidős zajforrások esetében, amelyek nem a Margitszigeten működnek, kérjük, minden esteben a kerületi jegyzőt keressék. A közlekedési utakra vonatkozó zajpanaszok esetében a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya (orszagoszoldhatosag@pest.gov.hu) a zajhatóság, így kérjük, ilyen panaszokkal oda forduljanak.

​Margitszigeti zajügyelet: + 36 30 837 2436

Címlapfotó Arold Péter APEV

Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .