Új villamos- és buszmegálló

Új villamos- és buszmegálló javítja az átszállási kapcsolatokat Angyalföld vasútállomásnál.

Új villamos- és buszmegállót ad át a forgalomnak Angyalföld vasútállomásnál a BKK 2017. december 21-én (csütörtökön), bővítve a 12M, a 14M metrópótló villamos, a 30-as buszcsalád, valamint az esztergomi vasútvonalon közlekedő vonatok közti direkt átszállási lehetőséget. A vasúti aluljáró közvetlen közelében található villamos-megállóhelyet és buszmegállót ahhoz kapcsolódóan helyezik üzembe, hogy a NIF Zrt. beruházásában átépült az Angyalföld vasútállomás.

Az Esztergomi vasútvonalon közlekedő vonatok, valamint a 12M, a 14M villamos és a 30-as buszcsalád járatai közötti új közvetlen átszállási lehetőség – különösen az M3-as metró felújításának idején – nagy segítséget jelent az észak-nyugati agglomerációból érkező, Észak-Pest felé közlekedő utasoknak. A BKK felhívja a figyelmet arra, hogy a többek között Angyalföldet és Óbudát is összekötő vonatok a városon belüli utazás alatt Budapest-bérlettel is igénybe vehetők.

A 12M és a 14M villamos, továbbá a 30-as, a 30A, a 230-as, a 914-es és a 914A busz új megállóhelye december 21-től az átépített, kibővített vasúti aluljáróból közvetlenül közelíthető meg. A villamos- és buszjáratok, valamint a vasút között akadálymentes, jelzőlámpával biztosított átszállási kapcsolat létesült. A Béke utcai aluljáróból a vasúti peronokra a feljutás lépcsőn és liftekkel is biztosított.

Budapesti Közlekedési Központ

Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .