Díszpolgári címek a kerületben

A XIII. kerület 1938. június 1-jén vált önálló közigazgatási egységgé. A születésnap egyik rangos eseménye minden évben a díszpolgárrá avatás, amely idén – az egészségügyi korlátozások miatt – szeptemberre tolódott.

Hirdetés

Lomtalanítás XIII. kerület

 

A jelenlegi járványhelyzet miatt a díszpolgárrá avatást ma szűk körben rendezte meg a XIII. Kerületi Önkormányzat. Az egészségvédelmi szabályok, intézkedések betartása mellett az ünnepségen dr. Tóth József polgármester – a képviselő-testület, a lakosság, a civil és a társadalmi szervezetek javaslatai alapján – díszpolgári címet adományozott Galambos Erzsi színművésznek, Glatz Ferenc történésznek, akadémikusnak és Jávori Ferenc zenésznek, zeneszerzőnek. Mindannyian kötődnek a XIII. kerülethez, életútjuk során kimagasló munkásságukkal hozzájárultak a kerület fejlődéséhez, tevékenységükkel öregbítették a kerület hírnevét, tekintélyét. A mai díjazottakkal együtt már 87 díszpolgára van a XIII. kerületnek.

Az  linken megtekintheti a a díszpolgári címeket

Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .