Benzinkút helyén közpark: tovább zöldült Újlipótváros

Pihenni vágyók, kutyások, kerékpárosok egyaránt élvezhetik a megújult Gabriel García Márquez parkot a Pozsonyi út északi végén.

A 2022-ben lebontott benzinkút és a hozzá kapcsolódó közterület döntő része ugyanis zöldfelület lett, a benne kialakított sétautak mentén pedig helyet kapott 38 új fa, 24 pad, 5 kerékpártámasz és egy kerékpáros szervizpont, továbbá 10 hulladékgyűjtő, 3 ebürülék-gyűjtő és egy kutyaillemhely is.

Több lépésben újult meg az az újlipótvárosi terület, amely a Pozsonyi út, a Garam utca és az Újpesti rakpart találkozásánál található. Az első 2019-ben az volt, hogy a korábban névtelen terület nevet kapott, a Száz év magány és a Szerelem a kolera idején című könyvek szerzőjének, Gabriel García Márquez kolumbiai írónak a nevét.

A korábban itt álló benzinkút bontása 2022-ben kezdődött meg. Ennek köszönhetően a park területe 4.029 négyzetméterre bővült. A szomszédos beruházó településrendezési szerződés megkötésével vállalta a park kialakítását, fejlesztését.

A beruházás megkezdése előtt Önkormányzatunk online módon és lakossági fórumon is kikérte a helyiek véleményét, ezt követően vette kezdetét a terület fejlesztése, mely 2023 év végére készült el.

Forrás és további tartalom


Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .