Orbán zsarolható?

A Házelnök megint elvette a szólás jogát a parlamentben. Most éppen Gyurcsány Ferenctől.

A voltminiszterelnök Orbán és Putyin közötti kapcsolatról, árulásról, egy esetleges zsarolásról beszélt, hivatkozva a magyar miniszterelnök 2009 -es moszkvai látogatása utáni szemlélet váltásról és a Kínához fűződő viszonyról is szeretett volna beszélni, de Kövér László házelnök elvette tőle a szót.

Gyurcsány Ferenc felszólalásában kifejtette:

„Minden árulásnak hosszú története van. Orbán Viktor kormányfő és kormánya árulásának is. Dacára annak, hogy ennek nyílt megvallása az elmúlt napok terméke. Ha keresni kellene a pillanatot, amikor az árulás minden bizonnyal megkezdődött, akkor vissza kell mennünk másfél évtizedet, a 2009 novemberi találkozóra, amikor Magyarország azt megelőzően talán leginkább oroszellenes politikusa, az akkori ellenzék akkori vezetője, Orbán Viktor Szentpéterváron négyszemközt találkozhatott Putyinnal.”

Magyarországnak ma áruló kormánya és áruló miniszterelnöke van

– jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Ezen a ponton az ülésvezető Kövér László az alábbi mondatokkal utasította rendre a volt kormányfőt:

Ne gondolja azt, hogy mindent megengedhet magának, rendreutasítom. Magyarország kormányát és miniszterelnökét önnek nincs jogában hazaárulózni. Világosan beszéltem? Minden zagyvaságot összehordhat, kertet, kaput, amit akar, de bizonyos határokon meg kell hogy álljon, nem engedhet meg magának mindent, mint 2006 októberében. Ha ezt nem képes tiszteletben tartani, el fogom öntől venni a szót.


Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .