A beruházások a 10 milliárd forintot is meghaladhatják

A XIII. kerületben jelentősek a nyári időszakban folytatódó beruházások, és az engedélyek megadása után biztosítottnak látszik, hogy ebben az évben a tervek meg is valósulnak.

sam 1081A fejlesztéseknek részesei az óvodák, a sport és kulturális, az egészségügyi és a szociális intézmények. Épül bérlakás, szolgáltatóház, valamennyi a legkorszerűbb technológiával. Az óvodák közül a 16 csoportos passzív Meséskert Tagóvoda (Kassák Lajos utca) szeptember 1-jén kezdi meg működését. A Gyermekkert Tagóvoda (Tüzér utca) korszerűsítése során az intézmény 9-ről 10 csoportszobára bővül. A felújítás rövidesen kezdődik időtartama várhatóan egy év. A nyáron is várható több fejlesztés. A Varázskarika Tagóvodában (Karikás Frigyes utca) a nyári zárás idejében végezték el a lapostető (968 m2) teljes felújítását (35 millió Ft). A Pitypang Tagóvoda (Üteg utca) felújításának a II. üteme során az épület nyugati szárnyának hőszigetelése (658 m2) és 110 nyílászáró cseréje valósult meg (43 millió Ft). A Hétszín Tagóvodában (Gogol utca) megújul a játszóudvar, a csapadékvizet elvezetik, a burkolatokat, homokozókat cserélik és árnyékolják az új játszóteret. Új padok épülnek, a zuhanyzókat cserélik a kerítést és a kültéri fedett foglalkoztatót felújítják.

Az Ugri-bugri bölcsődében (Vizafogó sétány) megvalósul az épület külső-belső felújítása, épületgépészeti és elektromos rendszerének korszerűsítése, a bejáratok akadálymentesítése és az udvar teljes felújítása várhatóan szeptember 30-ra (420 millió Ft). Az Aprófalva bölcsődében (Hegedűs Gy. utca) a munka befejeződött. Teljes tereprendezés és csapadékvíz elvezetésének kialakítása után új burkolatok és játékszerek telepítése történt (60 millió Ft).

A Nosztalgia Ház Idősek Klubja (Zsinór utca) kerítésének felújítása megtörtént (5 millió Ft). A Napfény Idősek Klubja (Visegrádi u.) hátsó kerítés felújítása (1,1 millió Ft) az Aprófalva bölcsődével közös telekhatáron a bölcsőde udvar felújítási munkáinak ideje alatt készül el. A Szociális étkezdében (Huba u.) kialakítottak egy WC-t és egy raktárhelyiséget (1,8 millió Ft). Az Évgyűrűk Idősek Klubja (Jász utca) társalgóját klímatizálták (2 millió Ft).

Gyermek és háziorvosi rendelő, védőnői szolgálat Nővér utcai épületének teljes rekonstrukciója márciusra megtörtént. Elvégezték az épület külső és belső felújítását, a gépészeti és elektromos hálózat korszerűsítését, akadálymentesítését, az udvar, a parkoló és az előkert felújítását. A rendelők és védőnői vizsgálók teljes eszközparkját lecserélték. Új informatikai rendszert telepítettek. A Visegrádi utcai szakrendelőben az Alig utcai bejárat felöl új liftet építenek és a régi lift vezérlését is cserélik (30 millió Ft). A Révész utcai Háziorvosi Rendelőben az automatikus világításkapcsolást oldják meg a nyár folyamán (közel 4 millió Ft). Az Esküvő közi Háziorvosi Rendelő személyliftjének nagyfelújítását az ősz folyamán végzik (3,8 millió Ft). Az energetikai és esztétikai felújítás során az épület külső homlokzati hőszigetelése és a homlokzati nyílászárók cseréje is megtörténik (47,4 millió Ft).

A Láng Művelődési Központ (Rozsnyay utca) rekonstrukciója 1 milliárd Ft-ból 2017. őszre valósul meg, bővülő kulturális kikapcsolódási lehetőséget nyújtva a kerület lakosai számára. A RaM Colosseumban (Kárpát utca) a nyár végére adják át az épület színháztermében a 8,8 m átmérőjű, digitálisan vezérelt, két irányban forgó, a jelenlegi színpadi rétegrendbe integrált forgószínpadot. A Dagály utcai Angyalföldi Gyermekház beruházása során feújították a 155 m2-es lapostetőt (4 millió Ft). Megvalósult az intézmény kültéri világításának felújítása (2,7 millió Ft) a kert megfelelő megvilágítását biztosító kandeláber rendszerével együtt. Az Újpalotai Sporttelepen felújították az épület külső faburkolatát, a térburkolatot és a sportpályák körüli kerítést (18 millió Ft). Az Angyalföldi Sportközpont (Rozsnyay út) szállásépületében szobákat és egy irodát újítank meg illetve a teniszpályánál lévő kerítést is meghosszabbították. Felújították a pálya melletti lelátó fém és faszerkezetét. A kivitelezés várhatóan augusztus végén fejeződik be (23 millió Ft).

Az úthálózat több mint 250 millió forintból újult meg.

Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .