Újabb passzívház épül a Kartács utcában

2017. március 14-én helyezte el a XIII. kerületi Önkormányzat és a közbeszerzés nyertese, a FK-RASZTER Zrt. nevében dr. Tóth József polgármester és Farkas László vezérigazgató a Kartács utca 14. szám alatti 23 lakásos önkormányzati bérház alapkövét. A kiemelkedő beruházás megfelel a passzívház kritériumainak, a 100%-ban önkormányzati forrás költsége közel egymilliárd forint. A kivitelezés várható befejezése 2018 év eleje.
Az eseményen megjelent Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselőt, az önkormányzat vezetőit, a képviselő-testület több tagját, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., valamint a polgármesteri hivatal, az önkormányzati intézmények és az érdeklődők reprezentánsait a beruházó XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, dr. Palatka Lívia köszöntötte, majd dr. Tóth József polgármester mondott ünnepi beszédet.

A telek területe: 1290 m2
Beépített terület: 429,8 m2
Terepszint alatti beépítés: 750,5 m2
Zöldfelület területe: 539,5 m2
Épület összes szintterülete: 2584,7 m2
Parkolók száma: 23 db

Két lakást mozgáskorlátozottak részére alakítanak ki. Az épület fűtése a legmodernebb fűtési-hűtési rendszerrel történik. A központi kondenzációs gázkazán az üzemeltetési biztonság érdekében indokolt esetben rásegít a fűtésre. A lakások komfort szellőzéssel ellátottak lesznek, a lakóterekbe történő friss levegő befúvással. A homlokzati hőszigetelés vastagsága 20 cm.

Forrás: budapest13.hu

 

Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .