Ferjáncz Attila emléktábla

Lukács Ákos újságíró kezdeményezésére 2019. április 23-án emléktábla-állítással adózott az önkormányzat az örökös magyar bajnok autósport versenyző emlékének egykori otthona, a Szegedi út 58. szám alatt.

A rendezvényen megjelent a sportoló családja, egykori csapattársai és sporttársai. Az eseményt Ferjáncz Attila elhunytának harmadik évfordulóján tartották.

Ferjáncz Attila a magyar autósport egyik megteremtője, 32-szeres magyar bajnok, 2-szeres EB bronzérmes, 23 EB futam győztese. Pályafutása elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. Az angyalföldi otthon születésétől végig kísérte életét. A Szegedi út 58. szám alatti ház előtt szerelte első autóit, majd a sarki műhelyben kezdte felkészíteni versenyautóit.

A rendezvényen beszédet mondó Dudás Gyula autóversenyző kiemelte Ferjáncz Attila maximalizmusát, korát jelentősen megelőző tudását. Riskó Géza televíziós sportfőszerkesztő sporteredményeit méltatta, majd Horváth József, egykori csapattársa és barátja Ferjáncz Attila emberi erényeiről ejtett szót. Hangsúlyozta, hogy igazi csapatjátékos volt, akire mindig lehetett számítani: „Jellemző volt rá, hogy amikor sikereket ért el, akkor mindig közös sikerekről beszélt, amikor nem ért el jó eredményt, azt mindig magára vállalva, a saját kudarcának tartotta.”

A jelenlévők egy perces főhajtását követően az emléktáblát Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, dr. Tóth József polgármester és Lukács Ákos leplezték le, majd helyeztek el koszorút.

Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .