Madarak és fák napja a kerületben

Szerző

Május 10-én, a korábbi sikeres gyakorlatot követve a gyermekek és a szépkorúak a Magyar Madártani Egyesület munkatársaival három állomást végigjárva ismerkedhettek meg a madártani és madárvédelmi érdekességekkel.

Először a Csicsergő Tagóvoda Maci csoportja, később a környező idősek klubjából érkező nyugdíjasok madártani szakmai sétán vehettek részt a Gyermek téren.

Az első állomás a madarak változatos életmódját mutatta be. Melyik csőrrel mit lehet enni? Az eltérő életmódot folytató madarak csőrformája különböző. Van, amelyikkel magot lehet törni, van, amelyikkel fát lehet vésni.

A második állomáson a baglyokkal ismerkedhettek meg a résztvevők. Mit tudunk az éjjeli vadászok életéről? Hogyan látnak? Milyenek a tollaik? Mit csinálnak nappal? A harmadik állomáson hasznos tanácsokat hallhattak a lakóhelyük körüli madárvédelemről.

Aki később látogat ki a Gyermek térre, ritka, hússzínű gesztenyefát (Aesculus x carnea) csodálhat meg, és a fiókáit etető harkály szülőkkel is találkozhat.

Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .