Átadták a Csángó lakótelep felújított parkját, játszóterét, kutyafuttatóját

Befejeződött a Csángó lakótelep – a Hun utca–Tüzér utca–Csángó utca–Lehel utca által határolt rész – több mint 10 ezer négyzetméternyi területének komplex közterületi és zöldfejlesztése, parkosítása.

Az átfogó beruházás 2021 novemberében kezdődött, két ütemben valósult meg, összesen 232,45 millió forintot fordított rá az önkormányzat. A Csángó lakótelep revitalizációjával minden korosztály számára jól használható, biztonságos, a lakossági igényekhez igazodó közösségi tereket, parkokat hoztak létre a zöldfelület újjáalakításával, smart city (okos város) szolgáltatásokkal, például okospadokkal. A játszóteret korszerűsítették, felújították a kutyafuttatókat is. A területre 28 új fát, 3739 cserjét, 3818 évelőt ültettek. Augusztus 30-án tartották a park és a környezetének átadóünnepségét, amelyen Dr. Tóth József polgármester a kerületi lakótelepek átfogó rehabilitációs programjáról is beszélt.

„Számunkra fontos, milyen a közterületek állapota, milyen a természeti és épített környezet kapcsolata a kerületben. A Csángó lakótelep zöldfejlesztésével egyszerre törekedtünk az értékőrzésre és az ökologikus szempontú megújulásra is”

-mondta a polgármester.

Idén az önkormányzat csaknem 5 milliárd forint felhasználásáról döntött a kerületi közterületek felújítása kapcsán, ebbe tartozik a lakótelepi környezetek rehabilitációja is. 2019 és 22 között a létesítmények működtetésére 750–850 millió forintot költöttek.

Hozzászolások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .